Jongeren en kinderen

De sportbuurtwerkers van Sportbedrijf Zaanstad stimuleren, activeren en enthousiasmeren de jeugd in Zaanstad om te bewegen. Ook tijdens corona.

Sport Xtra

Met Sport Xtra oefenen kinderen (6 tot 12 jaar) in kleine groepen met verschillende sporten. Door individuele aandacht ontwikkelen de kinderen hun motorische en sociale vaardigheden.

Ga naar de website van Sportbedrijf Zaanstad

Sportbuurtwerk

Sport, speel en beweeg mee met de gratis activiteiten bij jou in de buurt.  Voor kinderen van 6 jaar tot en met 17 jaar. Op verschillende dagen in de week.

Bekijk het programma

Peuterfit en kleuterfit

Peuterfit en kleuterfit is voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar uit Peldersveld en omgeving. De cursussen lopen vanaf woensdag 15 september tot en met 8 december. Iedere week zorgt een sportbuurtwerker voor een afwisselende en gezellige les.

Meer info over tijden en locatie

Poelenburg in beweging

Eén op de drie kinderen in de wijk Poelenburg heeft overgewicht. Daarom is er 'Poelenburg in Beweging' om overgewicht te verminderen en de jeugd meer te laten sporten.


Ga naar de website van Sportbedrijf Zaanstad

Meedoen Zaanstad

Wilt u uw kind ook laten sporten of - of muziekles laten volgen, maar heeft u een laag inkomen? Vraag dan via Meedoen Zaanstad een bijdrage aan. Dat kan ook tijdens corona. De gemeente betaalt dan bijvoorbeeld het abonnement- of lesgeld. Ook is er geld beschikbaar voor sportkleding, abonnementen of schoolkosten.

Meer info over de regeling

ZaansFit beweegclub

Een sport- en spelprogramma voor kinderen (6 tot 12 jaar) met overgewicht of die motorisch achterlopen. Het hele jaar door met je kind aan de slag om fitter te worden!

Ga naar de website van JOGG Zaanstad

Jongeren sporten vanuit huis

Beweeg thuis mee met de juf of meester. Sportbedrijf Zaanstad heeft verschillende YouTube video's om vanuit huis in beweging te blijven.Bekijk de YouTube van Sportbedrijf ZaanstadHoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl