Wandelen en hardlopen

Wandelen is goed voor lichaam en geest. Een lekkere wandeling is goed voor de conditie en geeft rust in het hoofd. Samen wandelen is ook nog eens gezellig en biedt verrassende looproutes en wellicht leuke kennismakingen.

Zaanse Bankjesroute

Vind je het leuk om meer te weten over (de geschiedenis van) Zaanstad? Wandel of fiets dan één van de ‘bankjesroutes’ van Gids aan de Zaan. 

Meer info over de Bankjesroute


Inschrijven Dam tot Damloop

Je kunt je weer inschrijven voor het grootste hardloopevenement van Nederland: de Dam tot Damloop. Schrijf je in en lees meer over de veiligheid.

Ga naar de website Dam tot Damloop

Zaanbocht Run

Bij de Zaanbocht Run staat vooral gezelligheid voorop, het publiek is belangrijk en levende muziek zorgt voor een prettige sfeer langs de route.

Ga naar de website Zaanbocht Run

Gezond Natuur Wandelen

Met de wandelingen van Stichting Gezond Natuur Wandelen beleef je het groen in jouw buurt met andere ogen. Iedere maand en elk seizoen bieden zij een vast uurtje gezelligheid in Zaandam. 

Bekijk hier het programmaWandelroutes in Zaanstad

Bekijk de 10 mooiste wandelroutes in de Zaanstreek, volgens streekkenners. Al wandelend zie je meer van de streek.

Ga naar de website van Stichting Marketing Zaanstreek

Avondvierdaagse

Ieder jaar kun je meewandelen met de Avondvierdaagse! Dit jaar van 5 tot en met 8 juni. Ga jij voor de route van 5 of 10 km?

Aanmelden en informatie Avondvierdaagse


Wandelen met 'Ommetje-app'

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid.  Maak het nu nóg leuker met de nr.1 wandel app: Ommetje!

Ga naar de Ommetje-app

Wandelgroepen

Samen coronaproof wandelen is gezellig en biedt verrassende looproutes en wellicht leuke kennismakingen. Bekijk het overzicht van wandelgroepen in de Zaanstreek.

Ga naar de website van Sportbedrijf Zaanstad

(Z)aan de Wandel

Save the date voor (Z)aan de Wandel: 26 september. Een wandeltocht door Zaanstad en omstreken om geld in te zamelen voor strijd tegen kanker.

Ga naar de website (Z)aan de Wandel

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl