Wandelen en hardlopen

Voldoende bewegen is ook in tijden van corona heel belangrijk. Hoe kun je op een verstandige en prettige manier blijven wandelen of hardlopen?

Zaanse Bankjesroute

Vind je het leuk om meer te weten over (de geschiedenis van) Zaanstad? Wandel of fiets dan één van de ‘bankjesroutes’ van Gids aan de Zaan. 

Meer info over de Bankjesroute


Inschrijven Dam tot Damloop

Je kunt je weer inschrijven voor het grootste hardloopevenement van Nederland: de Dam tot Damloop. Schrijf je in en lees meer over de veiligheid.

Ga naar de website Dam tot Damloop

Zaanbocht Run

Bij de Zaanbocht Run staat vooral gezelligheid voorop, het publiek is belangrijk en levende muziek zorgt voor een prettige sfeer langs de route.

Ga naar de website Zaanbocht Run

Gezond Natuur Wandelen

Deze natuurwandeling is elke eerste woensdag van de maand om 10.30 uur (duurt ca. 1 uur) en gaat in een rustig tempo. Deelname kost niets, aanmelden is niet nodig. Start is bij Stadsboerderij Darwinpark.

Ga naar de website Gezond Natuur Wandelen


Wandelroutes in Zaanstad

Bekijk de 10 mooiste wandelroutes in de Zaanstreek, volgens streekkenners. Al wandelend zie je meer van de streek.

Ga naar de website van Stichting Marketing Zaanstreek

Avondvierdaagse

Ieder jaar kun je meewandelen met de Avondvierdaagse! Dit jaar van 13 t/m 16 juni. Ga jij voor de route van 5 of 10 km? Vanaf 1 april t/m 29 mei 2022 kan er digitaal worden ingeschreven.  Daarna na inschrijving bij de start op 13 juni 2022.

Aanmelden en informatie Avondvierdaagse 


Wandelen met 'Ommetje-app'

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid.  Maak het nu nóg leuker met de nr.1 wandel app: Ommetje!

Ga naar de Ommetje-app

Wandelgroepen

Samen coronaproof wandelen is gezellig en biedt verrassende looproutes en wellicht leuke kennismakingen. Bekijk het overzicht van wandelgroepen in de Zaanstreek.

Ga naar de website van Sportbedrijf Zaanstad

(Z)aan de Wandel

Save the date voor (Z)aan de Wandel: 26 september. Een wandeltocht door Zaanstad en omstreken om geld in te zamelen voor strijd tegen kanker.

Ga naar de website (Z)aan de Wandel

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl